Destinații exotice recomandate pentru explorare în OCTOMBRIE

by Mondial Holiday
25 martie 2024 de
Destinații exotice recomandate pentru explorare în OCTOMBRIE
MONDIAL AIR SRL, Mondial Holiday - Aniko Farmathy

Bine te-am regăsit,

ni se adresează deseori întrebarea ce destinații exotice recomandăm pentru explorare și care sunt lunile ideale pentru vizitarea lor.

Ca răspuns la această întrebare, am pregătit o listă cu propunerile noastre pentru destinații culturale, pentru fiecare lună în parte.

Iată propunerile noastre pentru luna OCTOMBRIE: 


AFRICA DE SUD are o istorie complexă, iar Nelson Mandela, primul președinte ales prin vot universal, a luptat împotriva apartheidului și discriminării rasiale. Cape Town, cu Table Mountain în fundal, una dintre locațiile cele mai fotografiate din lume sau rezervații naturale precum Parcul Național Kruger, oferă experiențe unice.

ARGENTINA este renumită pentru  capitala sa vibrantă Buenos Aires unde dansatori interpretează pasional tango pe străzi, pentru friptura sa delicioasă, regiunea viticolă Mendoza, Patagonia, Munții Anzi, Cascadele Iguazu, Pampasul și cultura gaucho sau Ushuaia, cel mai sudic oraș din lume, poarta către Antarctica. Argentina este perfectă pentru pasionații de natură și aventură.

AUSTRALIA, cea mai mare țară din Oceania și a șasea ca mărime în lume, te invită să explorezi Marea Barieră de Corali, să vizitezi centre precum Sydney,  Melbourne sau admiră fauna sa distinctă: cangurii, koala, emu și ornitorincul.

 BHUTAN  e situat în Himalaya de Est. E singura țară din lume unde budismul mahayana, de tip tibetan, este religie de stat. E cunoscut pentru arhitectura sa tradițională și festivalurile colorate. Știai că în Bhutan se măsoară Indicele Fericirii Naționale, care măsoara bunăstarea populației în termeni de fericire?

BRAZILIA e cea mai mare țară din America Latină. Cine nu cunoaște carnavalul de la Rio de Janeiro sau statuia lui Cristos Mântuitorul, un simbol iconic al țării? Bazinul Amazonului, cu pădurea sa tropicală vastă, găzduiește o diversitate incredibilă de viață sălbatică.

IORDANIA găzduiește Petra, una dintre cele șapte minuni ale lumii, sculptată în stâncă și ascunsă în deșert. Tot aici vei găsi deșertul  cu stânci roșii, Wadi Rum,  Marea Moartă, unde poți pluti fără efort, orașe interesante precum Amman, Aqaba sau orașul roman Jerash. E locul unde te bucuri de apusuri și răsărituri spectaculoase.

KENYA  e una dintre cele mai bune destinații de safari din lume. Aici poți vedea ”The big five ” (elefant, leu, bivol, leopard și rinocer). Migrarea anuală a gnuzilor și zebrilor din Parcul Național Masai Mara, e un eveniment de neuitat. Pe Diani Beach, una dintre cele mai frumoase plaje ale Africii, poți trăi filosofia “Hakuna Matata” - “nu-ți fă griji!”.

MADAGASCAR  e pentru tine dacă ești super pasionat de natură! Circa 5% din speciile de plante și animale de pe glob se găsesc aici, dintre care 80% sunt unice în lume. Dacă dorești să vezi de exemplu lemuri, cameleoni sau păsări rare, fiecare moment va fi o aventură!

MAROC e situat în Africa de Nord, la sud de Spania. Casablanca e renumit pentru plaje, unul dintre cele mai mari bazare din lume și Moscheea Hassan II, singura moschee din Maroc care permite accesul persoanelor de alte religii decât cea musulmană. Marrakesh cu souk-urile din orașul vechi, deșertul Wadi Rum sau Munții Atlas, Maroc oferă o varietate extraordinară.

MAURITIUS .De ce e așa de impresionantă această destinație? Citește mai mult

NOUA ZEELENDĂ a fost locul de filmare pentru multe filme și seriale celebre, cum ar fi seria "Stăpânul Inelelor" și "Hobbitul". Vizitarea locurilor de filmare poate fi o experiență captivantă pentru fanii cinematografiei. E de asemenea o meca pentru iubitorii sporturilor extreme precum bungee jumping sau skydiving.

PERU e o țară extrem de diversă, de la Munții Anzi  până la Amazonia tropicală și la deșert. Cel mai celebru obiectiv turistic este Machu Picchu, o cetate incașă incredibil de bine conservată, una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, urmată de Cetatea Sacsayhuamán din Cusco sau Liniile Nazca, care intrigă turiștii cu enigmele lor. Citește mai mult

REUNION e o insulă tropicală franceză situată în Oceanul Indian.O vizită aici va include: vârfuri muntoase, vulcani activi, cascade pitorești, păduri tropicale, plaje de nisip alb, gastronomie creolă și observarea vieții sălbatice.

SEYCHELLES e un loc perfect pentru luna de miere sau pentru cei care caută- raiul pe pământ-. Plaje cu nisip alb, numeroase rezervații naturale, parcuri naționale și unele dintre cele mai spectaculoase recife de corali din lume. Parcul Național Vallée de Mai de pe insula Praslin, e un sit UNESCO și locul în care cresc palmierii de cocos de mer. Citește mai mult

VIETNAM e o țară pe care poate ai tendința să o subestimezi dar odată ajuns aici, te vei îndrăgosti iremediabil de peisaje, de plajele tropicale cu nisip fin, de Delta fluviului Mekong, pădurile tropicale, terasele de orez, bogata moștenire culturală și de oamenii deschiși, prietenoși.

🎯Tu alege destinația, de restul ne ocupăm noi!

Cere ofertă personalizată

Cu drag, Mondial Holiday, copilotul tău pentru călătorii inspirate.
 

Arhivează